Body Mental Type Consult

Je wilt heel veel in jouw leven, hebt grote ambities, maar je loopt tegen bepaalde gezondheidsklachten aan. Je ervaart een disbalans in het lichaam wat zich uit in fysieke klachten als vermoeidheid, darmklachten, spanning en dergelijke. Je hebt weinig energie, maakt je veel zorgen en piekert veel. 

Hoe zou het zijn om je super goed in je eigen vel te voelen, sterk, fit, energiek en in balans. Hoe zou het zijn als je inzicht hebt over hoe jij jouw lichaam en geest het beste kan ondersteunen? 

Om inzicht te krijgen over de disbalans in jouw lichaam en geest, en om deze op te lossen, kun je een afspraak maken voor een Body-Mental Type consult. Ik geef jij een persoonlijk en gericht voeding- en levensstijl advies op basis van jouw unieke lichaam en geest.

Waar kan ik mee helpen?

 • Darmklachten, zoals een opgeblazen buik, constipatie, diarree, PDS, Colitis Ulcerosa en ziekte van Crohn. 
 • Klachten rondom vrouwelijke cyclus, zoals menstruatiepijn, onregelmatige menstruatie, hevige menstruatiebloedingen, PCOS. 
 • Vermoeidheidsklachten, zoals chronische vermoeidheid, burn-out, slaapproblemen, weinig energie/motivatie. 
 • Moeite het omgaan en uiten van emoties, stress en spanning.
 • Huidklachten, zoals acne, eczeem, uitslag en droge huid. 
 • Depressie en angsten.

In dit online consult geef ik jou de ruimte om relevante zaken te delen met mij. Wat zijn je klachten en vragen? Hoe lang ervaar de klachten al? Wat heb je zelf al geprobeerd? Ik gebruik de tongdiagnose, observatie en een vragenlijst waarin je meer informatie geeft over je huidige en vroegere gezondheidstoestand. Samen gaan we onderzoeken wat de onderliggende oorzaak is van wat je ervaart en vinden we oplossingen die langdurig en duurzaam voor je zijn, zonder medicatie maar vanuit de kracht van je eigen lichaam en wat deze nodig heeft. 

Hoe ziet een body-mental type online consult eruit: 

 • uitgebreide anamnese (achtergrond informatie)
 • dosha test – uitvragen
 • tong diagnose
 • voeding adviezen
 • leefstijl adviezen
 • veel aandacht voor jouw persoonlijke behoefte 

Een body-mental type consult duurt 2 uur

Een consult zorgt dat je:

 • inzicht hebt in hoe jouw geest en lichaam werken en wat jij nodig hebt
 • inzicht hebt in wat jouw valkuilen en uitdagingen zijn
 • welke voeding juist wel te eten en wat liever te verminderen 
 • levensstijl adviezen die het beste bij jou en jouw situatie passen (denk aan: ochtend-avond, self care rituelen, gezonde workout) 
 • bijpassende uitgebreide producten lijst voor jouw body-mental type
 • natuurlijke remedies tegen eventuele klachten 
 • eventueel oefeningen bij emotionele blokkades

Alle adviezen worden per mail opgestuurd, zodat je dit nog rustig kan nalezen.

Het advies en oefeningen zijn per persoon verschillend en zal ook altijd aangepast zijn op jouw behoefte en wensen, zodat het goed toe te passen is binnen jouw huidige leven.

Boek hier jouw consult

Testimonials

“Ik gun werkelijk iedereen een consult bij Taylie, puur omdat het zo persoonlijk is, ze alle tijd neemt, en echt niks teveel gevraagd is. Taylie geeft je zoveel mogelijk tips en tricks en dit is enorm waardevol wanneer je meer over jezelf wilt ontdekken op het gebied van Ayurveda. Een hele mooie stap naar zelfliefde en zelfgroei!
Ik was heel erg benieuwd naar mijn Body & Mental Type, om zo nog meer en beter te weten over hoe ik met mijn lichaam en geest om kan gaan. Taylie heeft me na het achterhalen van mijn persoonlijke achtergrondinformatie, een vragenlijst en nog wat info weten te vertellen welke types ik ben vanuit Ayurveda en hier persoonlijke tips opgegeven. Ook vroeg ze vaak of ik nog vragen had of tegen dingen aanliep waarmee ze me misschien verder kon helpen.
Het bijzondere vond ik zeker de tijd die Taylie nam en je alle ruimte gaf voor ieder onderwerp, ook al duurde dit misschien langer dan gepland.
Ik heb het consult als heel persoonlijk ervaren waarmee je echt de diepte in duikt op jouw als persoon. De tips en informatie die je achteraf opgestuurd krijgt geheel op jouw types zijn echt super uitgebreid en heel begrijpelijk te lezen.
Ik ken Taylie als een super enthousiast en positief persoon en dit springt dan ook meteen van je beeldscherm als je haar ziet. Ze legde alles heel rustig en duidelijk uit, welke stappen we gingen nemen en hoe het consult eruit zag. Ik merkte meteen dat er heel veel ruimte was voor mijn verhaal en ze hier heel flexibel, ook qua tijd, mee om ging. Heel erg fijn, zo voel je je volledig begrepen en neemt ze alle tijd voor je.”

Romy Vogels

“Lieve Taylie, wat heb jij mij geïnspireerd met je onwijs goede prettige terugkoppeling, je bent duidelijk en ontzettend begripvol, je luistert aandachtig en weet het goed te verklaren. De reden dat ik jou heb benadert is omdat ik bij elke story welke jij deelde mijn eigen “problemen: zag staan. Je onderscheidt 100% van andere omdat je echt hoort wat ik zeg en met oplossingen komt zonder medicijnen voor te schrijven. Je screent mij met je vragen en de vragen die je stelt zijn geen willekeurige vragen uit een lijst, dat heb ik gemerkt aan het persoonsgebonden verslag. Mijn hulpvraag is van afvallen tot pijn in mijn buik. Na ontvangst van jouw verslag kan ik aan de slag (inmiddels bezig). Na je uitleg is voor mij nu een hoop verklaart terwijl de huisarts al jaren maar blijft doorverwijzen. Wat het mij nu allemaal gaat opleveren is met de tijd te zien en ik wil je uit mijn hart bedanken voor je oprechte logische diagnose.”

Ozgur Sapmaz

“Jij hebt mij doen inzien dat er meerdere factoren achter hoofdpijn en buikpijn liggen.
Het was daarom van belang om vooral mentaal erg aan de slag te gaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik meer rust en ritme in mijn leven heb. Ik check de voedingslijst regelmatig, heb een ritme geïmplementeerd en probeer wat bewuster te leven. Zonder jou had ik me dit waarschijnlijk nog niet gerealiseerd. Ik probeerde altijd een oplossing van buitenaf te zoeken, denk aan medicijnen / supplementen. Ik stond er nooit bij stil dat je eigenlijk van binnenuit te werk moet gaan, (wat neem ik tot me en passen deze producten wel bij mijn lichaam). Ik wil je daarom bedanken voor dit inzicht!! Ik leef door jou een stuk bewuster.”

Sherell Ghauharali